mandag den 13. juni 2016

72erne sejrer i dramatisk fodboldfest

Kampreferatet er skrevet af Peter Arndal Lauritzen.

Efter en pause i 2015, var der igen Fodboldfest i Ringkøbing, lørdag den 11. juni 2016. For syvende gang.

Selvom mandskaberne ikke var så talstærke som tidligere år, lykkes det at skabe en fantastisk ramme om en god fodboldoplevelse.
Fred før første fløjt
Kampen blev afviklet som en alderstilpasset 7-11-kamp på Alkjær Stadion, hvor hver årgang stillede med 8 spillere på banen. Niels Kornberg var også tilbage i sin myndige rolle som dommer.

Høj solskin, og en knastør bane, var ikke optimale forhold for mandskaberne. Men når der står hæder og ære på spil, betyder det mindre. Da Kornberg først havde sat kampen i gang, blev der spillet energisk og seværdig fodbold.

Lad os være ærlige. Tempoet er nok ikke så højt, som i de første år, og de hårde tacklinger bliver færre og færre,  (nogle vil mene, at det skyldes Peter Thomasen og Anders Behnrmanns fravær i år) men god fodbold, det er både årgang 72 og 73 stadigvæk garanter for.

I 1. halvleg er det 72erne, der styrer kampen. Med Kesse som dygtig dirigent på midtbanen, vælter angrebene ned mod stakkels Johnny Mortensens mål. Efter ca. 10 minutter giver overtaget gevinst til 72erne, der bringer sig foran på et hovedstød fra Thomas Thorninger tæt under mål.

73erne fik dog hurtigt udlignet. Mikkel Munkholt får en friløber efter et boldtab midt på banen, og han udplacerer iskoldt Karl Veise i målet.

Thomas Thorninger var, trods en mindre fiberskade, fuldstændig ustyrlig i år. Den ellers så mål-sky angriber i Fodboldfest sammenhæng,  fik i år vist, at han ikke kun har næse for god vin, men også for de lækre fodboldmål. Med sit andet mål hamrede Thorninger 72erne i front og en pause stilling på 2-1.

I pausen bliver der talt med store ord i begge lejre. 72erne klapper hinanden på skuldrene, og er højlydt tilfreds med egen indsats. Dog lyder, der en formaning fra Team Manager Arndal:  Lad nu vær’ med at give noget væk. INGEN dumme mål i år.

I 73ernes lejr forsøger Team Manager Mortensen at opildne sit mandskab. Han er tydeligt utilfreds med sit holds indsats i 1. halvleg. Der skal ganske kort ydes og skydes mere, hvis 73erne, skal tilbage i opgøret.

2. halvleg går i gang, og det er stadigvæk 72erne, der formår at styre spillet. Som en logisk følge scorer Thorninger sit 3. mål i kampen. Lige hér, troede mange at kampen var afgjort. 73erne frygtede endnu en massakre, som i 2013 (6-0), og 72erne smilede bredt. Men men men…………..

Den unge Karsten Madsen ville det anderledes. I næste angreb hamrer han læderet ind bag Karl Veise. Et flot langskudsmål, der pludselig skabte uro hos 72erne og ikke mindst målmand Karl Veise. Af helt uforklarlige årsager vælger Karl få minutter senere at trille et målspark direkte til en 73er, der spiller Mikkel Munkholt fri til scoring. 3-3. Alt er vendt på hovedet.

Pludselig er det 72erne, der hænger, og 73erne, der både løber og spiller bold. Og det utænkelige sker. Rasmus Bruun tordner en løs bold op i nettaget fra kanten af feltet til en 4-3 føring med under 5 minutter igen.

Team Manager Arndal tror ikke sine egne øjne. En 3-1 føring er smidt væk. De 8 spillere, der startede kampen, som sande Messi’er, er forvandlet til svæklinge. Uden saft og kraft. Det ser igen ud til, at 73erne skal vinde en kamp, hvor 72erne har fortjent sejren. Det er sket cirka 4 gange før, og det er en forfærdelig følelse. I denne fase af kampen bliver der guidet og opmuntret fra sidelinien i et desperat håb om endnu en turn-around.

I en af de sidste kraftanstrengelser får Thorninger skudt langt ude fra. Skuddet preller af på overliggeren. Arghhh….nej nej nej. Så tæt på. Tiden løber hurtigt nu. Bolden er i 72ernes målfelt, da Kornberg kalder ”30 sekunder tilbage”. Frem frem FREM!! for fa…..

Veise fører bolden frem i højre side og får plads til at slå en lang bold ind i feltet. Der er panik. Spillernes blik er rettet mod bolden, der langsomt nærmer sig sit mål. Der skubbes og mases i kampene om positionerne, og spillerne tumler rundt oveni hinanden.

Midt i kaos ser man en lang arm fra målmand Mortensen. Bolden skal bare bokses laaangt væk, så Kornberg kan fløjte og sejren kan fejres. Men noget uventet sker. Pludselig hører man lyden af bold mod jernstolpe. En returbold, der hopper én gang på jorden, inden, ja gæt selv, Thomas Thorninger udligner med kampens sidste spark. Gad vide, hvad der præcist skete i det afgørende øjeblik, hvor bolden bare skulle ud af kommunen………..

I 72ernes lejr er de hammer-ligeglade. De er med igen. Genopstandne. Genrejste. Favoritter. Igen. 73erne kommer sig aldrig over den sene mave-pumper.

Der opstår lidt polemik omkring, hvordan kampen skal afgøres. Forlænget spilletid eller straffe? De fleste spillere håber på straffe, men nej, der bliver indkaldt til 2 x 5 minutters forlænget spilletid. En beslutning, som Søren Mortensen stod 100% bag.

En neutral iagttager vil mene, at det så svært ud for 73erne, der ikke havde udskiftere til rådighed. Selvom de små virkede ovenpå i den sidste del af den ordinære kamp, blev den forlængede spilletid en kamp, som de aldrig stemplede ind i.

Ganske kort inde i den forlængede spilletid hamrer Thorninger et frispark helt op i hjørnet. Se målet nederst på siden. Thorningers femte mål på dagen. Ganske imponerende. 73erne har én chance. Den er stor, men Veise redder på tæt hold. De er færdige. Og da Sleiman lukker og slukker kampen med sit perlemål i 2. halvleg af den forlængede spilletid, venter spillere og publikum kun på det magiske øjeblik, hvor tiden er gået, og Kornberg blæser kampen af.

Kampen ender 6-4 til 72erne efter 60 minutters nervepirrende fantastisk fodbold-underholdning. I den samlede stilling betyder det, at 72erne fik reduceret til 3-4. Se matchfakta nedenfor.

Efter kampen blev der hygget med øl, sodavand, sandwich og gode historier i det dejlige vejr udenfor klubhuset. Søren Mortensen overrakte pokalen til Anfører Thomas Jessen, og Thorninger fik Man of the Match trøjen overrakt.

Aftensmaden blev indtaget på Italia, inden folk tog i byen i Søndervig.

Næste år gentager vi Fodboldfest i Ringkøbing lørdag den 10. juni. Vi ses!

Matchfakta

6 - 4 sejr til 72erne efter forlænget spilletid. Ordinær tid (2 x 25 min) 4-4.

1-0 Thomas Thorninger
1-1 Mikkel Munkholt
2-1 Thomas Thorninger

Pause

3-1 Thomas Thorninger
3-2 Karsten Madsen
3-3 Mikkel Munkholt
3-4 Rasmus Bruun
4-4 Thomas Thorninger

Fuldtid

5-4 Thomas Thorninger
6-4 Johnny Sleiman

Holdopstilling 73erne:
Johnny Mortensen (Målmand), Karsten Madsen, Rasmus Bruun, Poul Valbjørn, Søren Mortensen (spillende træner), Mikkel Munkholt, Frederik Elmquist, Torben Pedersen (lån).

Holdopstilling 72erne:
Karl Veise (Målmand) Thomas Jessen, Carsten Koursgaard (lån), Henrik Pape, Johnny Sleiman, Tommy Refstrup, Jørgen (Kesse) Pedersen, Nicolai Jensen, Thomas Thorninger, Lars Jensen. Trænere: Jan "Mazda" Nickelsen og Peter Arndal Lauritzen (u-u-ubesejret)

Man of the Match: Thomas Thorninger

Dommer: Niels Kornberg

Cirka 30 tilskuere (hvis vi tæller dem alle med………)

Billeder og videoer fra dagen kan ses her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar