onsdag den 11. juni 2014

Overraskende vinder i ensidig forestilling

Af journalist Erik Schon

3-1 var et logisk resultat i en forrygende, festlig forestilling med masser af chancer og store individuelle præstationer. At sejren tilfaldt 1973 var dog en gedigen overraskelse, og 1972 må stå tilbage med en harsk smag i munden.

Efter total dominans i første halvleg, stribevis af chancer, direkte og effektivt spil, gik holdet ind til 2. halvleg med lidt for stor tro på tingene, og en fuldt ud berettiget, men farlig undervurdering af modstanderen. Ude fra lignede det, at man allerede fejrede den ventede sejr, og den gik ikke.

Hurtig scoring åbnede ballet
Kampens første minut tilhørte ellers 1973, der kom heftigt ud til kampen. 68 sekunder tog det, inden Søren Mortensen satte foden på en ripost til 1-0. Allerede her fik man første indikation på, at Karl V i 72-kassen var svært handicappet til kampen - en håndskade havde nulstillet hans griberefleks, og tvang målmanden til alternative indgreb. Uden brug af hænder. En skade målmanden havde hemmeligholdt op til kampen, og som fik afgørende betydning.

Magtdemonstration
De sidste 28:52 min. af 1. halvleg var en regulær magtdemonstration fra 72. Tungt pres gav Sleiman mulighed for at score et af sin karrieres bedste og samtidig eneste mål. Et vidunderligt saksespark i en stil, der giver mindelser om mandens tidligere fleksibilitet i ringøvelse og spræl på gulv. Stærkt af den store angriber. Næste gang man så Sleiman i aktion var, da han spillede en modstander blank til scoring i 2. halvleg. Det samlede indtryk af Sleimans (to) bedrifter i kampen, gav ham en sikker titel som Man of The Match. Smukt at se hans navn blandt de andre legender, der tidligere har modtaget den pris.

Comeback Kid 
Halvlegen bød på et glædeligt og rekord-kort comeback til Johan J, der ca. 40 sek. efter sin indskiftning måtte lade sig udskifte igen - skadet. En ærgerlig skæbne efter et langt og stenhårdt genoptræningsforløb, der tydeligvis havde bragt spilleren tilbage i tidligere tiders topform.

En genopstået bjørn
2. halvleg formede sig som et kollaps for 1972. Man havde skudt bjørnen, pelset den, syet den om til den smukkeste garderhue og stod nu klar til at sælge den. Bjørnen var død. Troede man! På utrolig og nærmest bibelsk vis genopstod dyret og stillede dermed knivskarpt på det gamle ordsprog, om ikke at sælge skindet, før bjørnen er skudt.
En forunderlig og uforklarlig udvikling gjorde, at 73 via scoringer af Henry A og Freddie E kunne hæve pokalen med en 3-1 sejr.

Dispensationsknas
Kampen fik et post-match drama, da det kom frem, at der ikke var helt styr på dispensationerne for de 6-8 spillere, som 1973 holdet havde skrabet sammen til kampen, og som ikke naturligt tilhører truppen. Spillere, der gjorde en afgørende forskel, og som derfor naturligt påkaldte sig stor opmærksomhed i timerne efter kampen. I skrivende stund herskede der stadig kaos om situationen, og det skal betragtes som et særdeles sandsynligt scenarie, at kampens resultat ændres på skrivebordet. Situationen opdateres naturligvis løbende…

Hædersmands gestus
Smukt var det derfor at se og høre, at pressechefen senere i sin tale på fodboldens vegne, kunne hæve sig over problemerne og give sin støtte til, at de nødvendige tilladelser blev givet, og til at resultatet fra grønsværen ville stå ved magt. En gestus, der helt sikkert lyttes til, når Sjask Platter og FIFAs øvrige oldinge fælder dom i sagen.

Tal fra truppen
Pressechefen redegjorde i talen for en række forrygende facts i anledning af opgørets 6 års jubilæum. Bl.a. fik forsamlingen kendskab til, at 250 var det samlede antal år holdenne var blevet ældre, at 6.075 var det antal øl Nicolai har drukket siden første kamp, og at 750 var tilvækst i kilo på de to hold. Facts, der ifølge pressechefen ikke kunne spores i hverken spil eller indsats. Dybt imponerende, at disse halvgamle mænd stadig kan levere en indsats og en indstilling, der kæler så kildent for det kræsne øje.

Massiv publikumstøtte
Som altid (måske med undtagelse af det år, hvor Kaj T var absolut eneste tilskuer), var der igen en euforisk stemning på tribunerne. Adskillige spillere var repræsenteret med familie, og der snakkes allerede med forventningens glæde om næste års opgør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar