torsdag den 24. juni 2010

Fodbolden sejrede i revanchekamp

Af Eric Schon - 12. juni 2010

I et fremragende halvfjerdserbrag vandt de disciplinerede 72´ere en sikker 3-0 sejr, og spillede dermed pokalen hjem (igen) efter sidste års skandale.

 
Et helt år – præcis så længe har 72 og 73 ventet på at kunne afgøre titelkampen i åben og reel kamp. Intensiteten og spændingen var derfor massiv, da de to hold mødte hinanden den 12. juni på Alkjær. 73 ville vaske skrivebordsnederlaget fra sidste år væk, og 72 ville gentage sejren – denne gang på grønsværen.

Taktisk mesterværk
Sidstnævnte scenarium - endnu en 72 sejr - stod hurtigt som det mest sandsynlige.

72´erne havde tydeligvis forberedt sig ved taktikbrættet og en 3-5-2 opstilling med stor aggressivitet på fløjene holdt 73 i et jerngreb. Der var stort set lukket ned for den trebiente trio på 73-midten – Bruun, Mortensen og Lille Jan. I modsætning til sidste år, lykkedes det aldrig for de 3 at kombinere sig igennem på midten, og derved var holdets farligste kort stækket. Et taktisk mesterværk af 72 trænerstaben at spille med den massive trekant på midten.

Hurtig scoring
Taktikken forstærkedes af en hurtig scoring ved Jan Nickelsen efter 8 min. Bagud 0-1 var 73 tvunget til at satse, og dermed var vejen åben til talrige 72 kontraangreb med Jan og Thorninger i spidsen. Oftest med stor farlighed var netop de to hovedbagmænd bag talrige kontringer i hele kampen.

Et af disse gav udbytte, da Thorninger tordnede kuglen i kassen efter 44 min. til 2-0. Den scoring afgjorde reelt kampen og den resterende del af kampen kørte 72 hjem på cruisecontrol. Sidste søm blev banket i af Lars Jensen efter endnu et fremragende kontraangreb efter 50 min.

Nye navne afgørende
Udover en taktisk genistreg var også et par nye navne i 72 truppen stærkt medvirkende til at hente triumfen hjem. Karl Veise havde afløst Thomas Larsen aka Gunnar Prokop i målet, og med en anelse mere bevægelse på stregen end sidste år, tog han sig stensikkert af de forsøg, som 73 trods alt leverede.

Thomas Jessen var som ny libero en støddæmpende sidste skanse og Lars Jensen stod ud over målet for en superb indsats.

Claus Bak hædret
Mange spillere på begge hold kunne med rette være stolte af indsatsen og ikke mindst Claus Bak, der fik Man of Match prisen (Åge Esbjerg pokalen) for en fejlfri, fremragende indsats.

Ifølge pressechefen var det i øvrigt første gang i hans (ekstremt) lange karriere, at Claus har vundet denne hæder. Lækkert at se.

Fodbolden har vundet
Sådan lød det i pressechefens årlige tale på vegne af fodbolden. Som altid talte han på vegne af fodbolden og hentydede utvivlsomt til, at kampen i år blev afgjort uden certifikat-snyd – afgjort i åben kamp på græsset. I modsætning til sidste år, hvor brug af ulovlige spillere skabte en kæmpe skandale, og hvor det var kontorfolkene, der afgjorde kampen – lang tid efter sidste fløjt. En skamplet på sporten, der nu er vasket af.

Festival på Alkjær?
Ud over en fremragende fodboldkamp mellem to stærke hold, bød Alkjær denne dag også på et underholdende indslag i form af en cirkuskamp mellem 74-75.

Hvem ved, om arrangementet efterhånden udvikler sig til en fodboldfestival på Alkjær – det ville være en stor sejr for fodbolden.

En stor sejr var det også for det talstærke publikum, at kampen blev spillet i en fair ånd, særdeles godt ledet af den kompetente dommer Niels Kornberg. Med stor autoritet styrede han begivenhederne og fik ikke brug for kort af nogen farve.

Lang tid til næste år
Ovenpå denne fremragende opvisning af to tophold er der rigtig lang tid til næste år.

Vi glæder os allerede – på fodboldens vegne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar